Javni poziv studentima za rad u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo „dr. Andrija Štampar”

Poštovani studenti!

Molimo studente završnih godina studija Sestrinstva, Sanitarnog inženjerstva i Medicinsko laboratorijske dijagnostike, da se žurno javite u Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ ukoliko žele obavljati poslove pomoći na
COVID testiranju ili administrativne poslove.

Javite se na e-mail adresu: studentizvu@stampar.hr.

 

Kompletnu obavijest pogledajte ovdje.

Vijeće studenata veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske

PANEL RASPRAVA – IZAZOVI STUDENATA STRUČNIH STUDIJA U REPUBLICI HRVATSKOJ

 

Vijeće studenata organizator je panel rasprave u kojoj će se u srijedu, 4. studenog u 11 sati, susresti sugovornici iz izvršne i zakonodavne vlasti te predstavnici visokih učilišta i studenata s ciljem ostvarenja dijaloga o ključnim pitanjima izmjena i dopuna Zakona o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru.

Panel rasprava će se održati u online okruženju, a prijenos uživo će biti moguće pratiti na našim Facebook stranicama Vijeća. Više informacija pronađite na poveznici:

vijecestudenata.com/20201102-online-panel-rasprava/

Facebook poveznica

E-sport

Poštovani studenti!

UniSportZG sustav organizira e-sport natjecanje u ak. godini 2020./2021., koje će krenut će s održavanjem 28. studenog 2020. godine. 

Rok za prijavu na natjecanje je 20. studeni 2020.

Molim sve zainteresirane studente da se jave kolegici Gabrijeli Kokotović, studentska voditeljica sporta.

17. Festival jednakih mogućnosti

 

Festival jednakih mogućnosti (F=M) i ove je godine zauzeo Trg bana Josipa Jelačića u razdoblju od 22. do 24. svibnja. Tim od oko 20 stručnjaka, već iskusnih u organizaciji tradicionalnog uličnog festivala uz pomoć oko 140 volontera uspješno je priveo događaj kraju. Svrha festivala je predstavljanje više od 900 izvođača programa s ciljem razvijanje svijesti o pravima i izjednačavanju mogućnosti osoba s invaliditetom, dok je izvor svih ideja i poticaja Društvo tjelesnih invalida u Zagrebu.

3 dana festivala obogaćena su programima iz raznih područja; glazbeno-scenskog, likovnog, edukacijsko-rekreacijskog i sportskog. Glazbeno scenski program sastoji se od dramskih, plesnih i glazbenih točaka. Likovni program sadrži likovne radove različitih umjetnika u različitim područjima. Edukacijsko-rehabilitacijski program predstavlja igre mobilnosti otvorene za sve građane koji kroz razne poligone stječu dojam kretanja pomoću invalidskih kolica ili bijelog štapa. Sportski program ispunjen je turnirima u odbojci, boćanju, uličnoj košarci u kolicima te floorball-u. Svaki je od izvođača poseban i specifičan na svoj način, a opet promovira jednakost i jedinstvo svih građana.

Kako bi sve išlo po planu, organizacijski tim na edukacijama priprema svoje volontere sa petnaestak zagrebačkih fakulteta. Među njima u organizaciji festivala već tradicionalno sudjeluju i studenti Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu. Tijekom festivala stječu se nova iskustva i poznanstva te se većina volontera iznova vraća svake godine te ovim putem pozivamo sve studente da se pridružite sljedeće godine na punoljetnom 18. F=M-u.